Študentske vsebine

Že poznaš AK? Pridruži se!

Pozdravljeni!

Letos smo na Višji strokovni šoli v Sežani ustanovili alumni klub z namenom povezovanja bivših študentov, diplomantov in ostalih prijateljev VSŠ. Vse, ki ste bili v preteklih letih z VSŠ kakorkoli povezani in bi to povezavo radi obnovili ali nadaljevali, ste vabljeni, da se nam pridružite na prvem jesenskem dogodku Kratka ma sladka.

Namen le tega je druženje in izdelava letnega plana, kateri nam bo omogočil efektivnejše in pogostejše dejavnosti skozi celotno leto, da bo to študijsko leto polno zanimivih nadgradenj in spoznanj, avanturističnih ekskurzij ter krepitve novih in starih poznanstev,

Dogodek Kratka ma sladka, bo potekal na VSS Sezana. Na izbiro sta dva datuma in sicer petek, 30.9.2016 ali sobota 1.10.2016, ob 17. uri. Prijavite se preko maila alumni@vss-sezana.si do 25.9. Izbran bo datum z več interesenti, o tem boste obveščeni prek e-pošte.

Za dodatne informacije o AK lahko tudi pokličete na 040 303 576

Vabljeni vsi člani in tudi tisti, ki to želite postati.

Se vidimo!

Bivanje v Sežani

Pozdravljeni!

Na VSS Sežana,  se zavedamo, da je v  tem mestecu zelo tezko priti do primernega stanovanja ali sobe za cas studija. Ampak kot velja:” Vec glav, vec ve!”

Zato vsi studentje, ki nameravate v letosnjem studijskem letu bivati v Sezani in nimate se stanovanja ali iscete super cimra/cimro,  se obrnite na studentski svet. Pisete nam lahko na mail studenti@vss-sezana.si!

Lep pozdrav,

clani studentskega sveta

Alumni klub

Višja strokovna šola v Sežani nudi študentom kvalitetno izobrazbo na področju fotografije in oblikovanja materialov. Vrednost te izobrazbe pa je še toliko večja zaradi pristnih medosebnih odnosov in zdravega delovnega okolja, ki je na šoli prisotno predvsem  zaradi njene fizične majhnosti.

Ravno zaradi uspešnega sodelovanja in dobre klime,  se je že zelo zgodaj pojavila želja, da bi bivši študentje aktivno sodelovali s šolo še po zaključku šolanja ter si pomagali na poslovni in zasebni poti. Najprej so te dejavnosti potekale neformalno, od februarja 2016 dalje pa potekajo tudi pod okriljem Alumni kluba Višje strokovne šole Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana. Glavni cilj kluba je združevanje posameznikov, ki želijo še naprej ohraniti povezanost in komunikacijo med pripradniki vseh generacij diplomantov VSŠ ter med samo VSŠ in njenimi študenti, v želji, da si tudi po končanem študiju pomagamo na osebnem, družbenem in strokovnem področju.

Zato Alumni klub VSŠ organizira družabna srečanja, strokovna predavanja, seminarje, ekskurzije in ostale dogodke, pridobiva ugodnosti za člane, nudi strokovno podporo članom ter jim pomaga pri iskanju in realizaciji različnih priložnosti na  strokovnem področju.

Član kluba lahko postane vsakdo, ki študira, je študiral ali je že končal študij na VSŠ Sežana, ja zaposlen ali je bil zaposlen na VSŠ Sežana. Vsi zainteresirani se lahko včlanijo prek pristopne izjave:

pristopna_alumni VSŠ Sežana

Predloge in pobude člani upravnega odbora kluba sprejemajo na spletnem naslovu alumni@vss-sezana.si. Na tem spletnem naslovu smo vam na voljo tudi za vsa vprašanja o Alumni klubu in njegovem delovanju. Naše dejavnosti pa lahko spremljate tudi prek spletne strani šole.

 

OBL1 in OBL2 – Strokovni ekskurzija v Ljubljano (vaje pri predmetih OPS, PRT, PZR, TOK)

V petek, 18. 3. 2016 organiziramo strokovno ekskurzijo v Ljubljano. Zborno mesto je pred galerijo Riharda Jakopiča ob 9.15!

Program:

9.15 Ogled razstave ALUO LXX. Preteklost, sedanjost, prihodnos: http://www.mgml.si/galerija-jakopic/aktualna-razstava-425/aluo-lxx-preteklost-sedanjost-prihodnost/

10.15 Ogled Križank in NUK

11.00 Ogled stavbe slovenskega parlamenta

13.00 Ogled prenovljene Narodne galerije

Po ogledu Narodne galerije se bomo sprehodili do središča Ljubljane, kjer bomo zaključili ekskurzijo.Ekskurzija je obvezna za oba letnika.

 

Damjan Švara