Blog programa ERAZMUS

EARN-Učenje za razvoj kompetenc v kamnoseštvu

Strateški projekt Erasmus+, v katerem sodeluje ŠC Srečka Kosovela Sežana, Višja strokovna šola, prehaja v drugo leto izvajanja. V prvem letu so se zvrstile številne projektne aktivnosti v katerih smo sodelovali kot partnerji. Projekt koordinira Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana, partnerji pa prihajajo iz Italije in Hrvaške. Namen projekta je utrditi in izboljšati povezavo izobraževalnih institucij s predstavniki gospodarstva in obrti v lokalnih okoljih sodelujočih partnerjev. Več o projektu si lahko preberete na: http://ooz-sezana.si/erazmus-projekt-earn/

Erasmus+ za študij v tujini

Študentje Fotografije in Oblikovanja materialov ki razmišljate o študiju v tujini, imate možnost študija na dveh institucijah, s katerimi imamo sklenjen sporazum.
1. EAO, Escuela de Arte de Oviedo, Oviedo, Španija-povezavo na postopek prijave in dokumentacijo najdete na spodnji povezavi:
http://www.escueladearte.com/index.php?option=com_content&task=view&id=143&Itemid=85&language=en
2. IPCA, Istituto politecnico do Cavado e do Ave, Barcelos, Portugalska-povezavo na postopek prijave in dokumentacijo najdete na spodnji povezavi:
http://www.ipca.pt/en/index.php?module=pagemaster&PAGE_user_op=view_page&PAGE_id=24&MMN_position=29:12
V kolikor razmišljate o študiju na partnerski instituciji vas vabim, da namero sporočite Erasmus koordinatorki zardi lažje organizacije dela.

Maja Prešeren, Erasmus koordinatorka

Ponovitev razpisa Erasmus+

Na voljo je še nekaj prostih mest za opravljanje praktičnega izobraževanja v tujini s podporo programa Erasmus+ in Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendija. Minimalen čas trajanja mobilnosti je 2 meseca. začne se lahko po 7. aprilu 2015. Sporazum z delodajalcem mora biti sklenjen vsaj 15 dni pred mobilnostjo.

 

Eurpass življenjepis in motivacijsko pismo oddate v pisarni Erasmus koordinatorke ali s priporočeno pošto najkasneje do 15.2.2015.

 

Erasmus koordinatorka

Maja Prešeren

maja.pereseren@vss-sezana.si

SrečkoKOSOVELMobilityFEST

Vabljeni!vavilo končno