Novice

DOBRODELNA DRAŽBA

V četrtek, 4. aprila bo potekala dražba del študentov, ki so nastala v študijskem procesu. Nekaj izdelkov je podarila tudi naša diplomantka Sibila Leskovec. Zbrana sredstva bodo namenjena študentom v socialni stiski.

Oblikovalska in fotografska dela bodo na ogled v avli prostorov Inkubator Sežana, Kraška ulica 2, 4. aprila od 16.00 ure dalje, dražba pa se bo pričela ob 17. uri.Dobrodelna dražba je organizirana v soorganizaciji z Inkubator Sežana in Lions klub Sežana.

Natečaj za mlade ustvarjalce MLADI 24

V sklopu razstav mladih avtorjev k sodelovanju vabimo predvsem tiste ustvarjalce, ki so šele na začetku svoje ustvarjalne poti in zato pogosto nimajo možnosti, da bi svoja umetniška dela predstavili širši javnosti. Letošnja razstava ima naslov »Svežina in moč umetnosti: Odsevi družbe«.

Avtorji imajo popolno svobodo na področju tematik, vsebin in tehnik in se lahko prijavijo z enim likovno vizualnim delom po lastni izbiri, ki je nastalo v zadnjih dveh letih. Tekom razstave bomo na temo razstave posneli tudi dokumentarni film. Kustosinja tokratne razstave je umetnostna zgodovinarka in kustosinja Doroteja Kotnik, ki bo opravila izbor prijavljenih avtorjev in razstavo izbranih eksponatov.

Prijava mora vsebovati:

  1. kratek posodobljen življenjepis (600 znakov s presledki);
  2. reprodukcijo dela za razstavo, opremljeno z vsemi podatki, oziroma kvalitetno fotografijo (.JPG format in 300 dpi);
  3. Kratek koncept poslanega dela.

Razpis začne teči z današnjim dnem, 19. 3. 2024 in bo odprt za prijave do petka, 12. 4. 2024. Prijavo z naslovom: (IME, PRIIMEK), RAZPIS ZA MLADE 2024, pošljite na elektronski naslov: zdslu@zveza-dslu.si.

Več informacij na povezavi: https://zdslu.si/mladi-24/?fbclid=IwAR2XINLV5BpjV_qqdfeiukd7cnsf0UKFxboUlrwU03HT4YFlYmWNvFxYNMg

Filmšula: TELO (s pogovorom z režiserko)

v petek, 22. marca ob 15h naša šola organizira projekcijo dokumentarnega filma Telo

v Kosovelovem domu, v okviru programa Filmšula. Po projekciji bomo imeli kratek pogovor z režiserko filma Petro Seliškar.

Ogled filma je obvezen za študente prvega letnika, vsi ostali pa ste res lepo vabljeni, da se udeležite projekcije, saj je film res dober, pogovor z režiserko pa nam bo odstrl zanimive vidike v ozadje filmskega ustvarjanja ter poklica filmske režiserke in producentke.

Telo je intimni dokumentarec, ki raziskuje izjemno življenje in zapleteni notranji svet ženske, ki je dvajset let preživela na robu med življenjem in smrtjo. Zgodba o vztrajnosti in sprejemanju, o bolezni in zdravju, o povezanosti telesa in duha.

Film je svetovno premiero doživel na filmskem festivalu v Sarajevu, bil nagrajen z Vesno za najboljši dokumentarec na Festivalu slovenskega filma v Portorožu 2023, ter bil izbran med enajst najboljših tujih filmov na francoskem festivalu mednarodnega dokumentarnega filma FIPADOC.

Povezava na dogodek:

https://kosovelovdom.si/dogodki/filmsula-telo/