Novice

Mala šola permakulture

Vabljeni na predstavitveno predavanje Male šole permakulture, projekta Erasmus+

Predavanje in predstavitev bosta potekala v četrtek, 2.12., ob 18. uri preko spletne platforme.

Za pridružitev na predavanje je potrebna predhodna prijava: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd511aAIAXEsMBlnsf8cickw_lvWpeGCIGR5vOUgGefsod9YA/viewform

Namen tečaja je udeležencem ponuditi nova znanja in veščine, ki jih bodo vodili in podpirali na njihovi poti trajnostnega življenja ter navigiranju nesigurne prihodnosti. 

Projekt je zasnovan kot spletni tečaj preko katerega se bodo udeleženci med 17 in 30 let zbližali s širnim svetom permakulturnih etik, načel in praks. Hkrati bi radi ponudili priložnost mladim, da se povežejo, medsebojno podpirajo in skupaj naredijo svoje prve korake v  permakulturnem načrtovanju.

Tečaj se bo začel februarja 2022 in bo potekal 16 tednov. Osnova tečaja so spletna izobraževanja, imeli pa bomo tudi nekaj srečanj v živo. Udeleženci bodo tečaju in izobraževanju namenili okrog 2 do 3 uri časa na teden. Del spletnega tečaja predstavlja samostojno učenje s pred pripravljenimi vsebinami, drugi del pa predstavlja spletno srečanje, kjer mentorji skupaj z udeleženci pregledamo naučena znanja. 

Več informacij o projektu Mala šola permakulture boste dobili na spletni predstavitvi, kjer bo čas tudi za odprta vprašanja in odgovore.

Podjetniški izzivi 2021

Ste potencialni podjetnik ali študent ter se želite podati na podjetniško pot? 

Pridružite se tekmovalnemu dogodku, kjer boste reševali izzive podjetnikov Inkubatorja Sežana na temo razvoja blagovnih znamk.

Tekmovalni dogodek bo potekal v torek, 30. 11. 2021 med 16.30 in 20.30.

Program dogodka in prijavni obrazec sta na objavljena na spletni strani: https://inkubator.si/podjetniski-izzivi-2021/

Druga izvedba usposabljanja brušenja plemenitih in okrasnih kamnov

V septembru in oktobru smo ponovno izvedli usposabljanje iz Gemologije (zgodovina, raznolikost, prepoznavanje in brušenje plemenitih kamnov), ki je potekalo v okviru projekta Munera 3.

Tako, kot na spomladanskem izobraževanju, je bil tudi tokrat teoretični del izpeljan na daljavo, praktični pa v dveh sklopih (na VSŠ Sežana ter v Prirodoslovnem muzeju Slovenije).

Kako uspešna je bila tokratna skupina udeležencev, si lahko ogledate v galeriji fotografij.

Fantastično potovanje v Nabrežinski kamen

V  Nabrežini je v septembru potekala že sedma edicija festivala vetra in kamna – Energija krajev. Del festivala je bil tudi projekt »Fantastično potovanje v Nabrežinski kamen«, ki je nastal po zamisli Fabiole Faidiga in Maddalene Giuffrida.

V sklopu projekta sta v kamnu ustvarjala po dva študenta z Akademije lepih umetnosti v Benetkah in naše Višje strokovne šole Sežana. Sibila Leskovec, Tom Winkler, Jasmine Stefanutto in Marco Maculan so ustvarjali pod mentorstvom Edija Carrereja in Alberta Fiorina. Kustozinja extempora je bila Eva Comuzzi.

Nastali izdelki bodo naslednje štiri mesece na ogled pred Domom Iga Grudna v Nabrežini.