Novice

Obisk NAKVIS – Nacionalne komisije za kakovost v visokem šolstvu na šoli

Naslednji teden, v ponedeljek, 9., in torek, 10. 12., nas bo obiskala skupina strokovnajakov nacionalne komisije za kakovost v visokem šolsktvu.

V ta namen bodo lahko delno spremenjeni urniki, saj so v razgovor s komisijo vključeni vsi deležniki, od vodstva, predavateljev, študentov … Ravno tako lahko komisija opravi ustni razgovor z vsakim študentom ali predavateljem tudi na ogledu šole in obiskih predavanj.

Za normalno delovnaje komisije bo prostor Multimedije ta dva dni namenjen njim.

Hvala lepa za razumevanje!

Urnik obiska komisije NAKVIS

Govorilne ure predavateljice Jasne Klančišar

Doc. MgA. Jasna Klančišar s ponedeljkom, 2. 12. 2019, začenja z rednimi govorilnimi urami, ki bodo potekale med 13:20 in 14:20 v šolski zbornici. Študentje se za govorilne ure ne potrebujejo v naprej najaviti, je pa najava zaželjena v primeru konzultacij glede fotografij.

FOT 1 – OBF: Ekskurzija na Planinsko polje

V petek, 29. 11. 2019, se bomo ob 9.00 uri zbrali pred pokopališčem pri Planini. Dan bomo preživeli na Planinskem polju, kjer bomo opravili fotografske vaje. Za ekskurzijo prinesite svojo fotografsko opremo, se toplo oblecite in imejte ustrezno vodooporno obutev (najbolje kar škornje!).

Katarina Sadovski

Voden ogled razstave Pixxelpoint 2019

Nova Gorica in Gorica sta ponovno v znamenju mednarodnega festivala medijskih umetnosti – Pixxelpoint, tokrat na temo Preverjena Resničnost. Delo na vmesniku se nadaljuje, ki jo je izbral letošnji kurator pETER Purg. V letu 2019 festival Pixxelpoint preverja dostopno resničnost in neguje dvom o dogajanju na vmesniku. Ali sodobne stroje in programe njihovega delovanja zares (še) razumemo, onstran spoliranega vmesnika in prijaznih navodil za uporabo? Ko ugledamo sebe(k) brez digitalnega vmesnika onstran nevidnih in vseprisotnih tehnologij, nam le malo pomagajo vsa neresnična umetna inteligenca, nedelujoč internet stvari, nedoumljive kriptovalute in vse te lažne novice! Festival še naprej raziskuje sodobne umetniške prakse, ki vse bolj temeljijo na interdisciplinarnih povezavah umetnikov z znanostjo in novimi tehnologijami, od kritičnega raziskovanja strojnega učenja, navidezne resničnosti in velikih podatkovnih zbirk, vse do robotike, biotehnologije ter naprednih programskih okolij. Kako sta dve desetletji Pixxelpointa spremenili vlogo odgovornega uporabnika medijskih tehnologij in vsebin? In kakšni so izzivi njihovih izdelovalcev in premišljevalcev?

Vsi zainteresirani ste vabljeni na voden ogled razstave, ki bo v petek, 22. 11. ob 11. uri v Mestni galeriji v Novi Gorici. Vabljeni!

Več o festivalu: http://www.pixxelpoint.org/index-slo.html