Novice

Programska oprema za študente

Ker smo kot šola včlanjeni v Arnesovo okolje, lahko študenti brezplačno dostopate do MS Office programske opreme preko portala Arnes: https://o365.arnes.si/ . Prijavite se s svojim AAI računom in lahko naložite programe, vendar morate predhodno pobrisati stare verzije programo MS Office.

Adobe CC programski paket za študente trenutno ni na voljo. Glede na razvoj dogodkov, vas bomo obvestili, kdaj in kako boste lahko prejeli Adobe CC. V spomladanskem času je bil na voljo vsem vpisanim študentom, le dodatno poimensko prijavo smo morali narediti.

Komunikacija med karanteno

Študente naprošam, da nas sprotno obveščate o morebitnih odrejenih izolacijah ali karantenah med epidemijo Covid-19, saj želimo vedeti kako ste in kaj se z vami dogaja. Tako vam bomo tudi lažje prilagajali prilagajali učne in delovne procese ter sproti reševali morebitne nevšečnosti in težave pri delu na daljavo. Obveščate nas preko info@vss-sezana.si ali po telefonu.

Hvala lepa za razumevanje,

Anton Marn

Delovanje šole med 19. 10. in 1. 11.

Spoštovani,
Po sklepu ministrice MIZŠ se od ponedeljka 19. 10., študijski proces na šoli izvaja na daljavo. Ta ukrep za enkrat velja do 1. 11. O podaljšanju ukrepa bomo obveščeni proti koncu okrobra.

Na včerjašnjem predavateljskem zboru smo sprejeli odločitev, da vsa predavanja na programu Fotografija od ponedeljka dalje potekajo na daljavo pa veljavnem urniku, medtem ko so vsi študenti programa oblikovanje napoteni na opravljanje praktičnega izobraževanja – PRI.

O obliki predavanj vas bodo obvestili posamezni profesorji, načeloma predavanja potekako v obliki video konferenc preko platforme Zoom. Druge oblike dela na daljavo so še e-učilnice, e-pošta in drugi sistemi za prenos digitalnih vsebin po navodilu predavateljev.

Prosim vas, da sporočite morebitne spremembe vaših e-mail naslovov. Sicer veljajo e-mail naslovi, ki ste jih navedli ob vpisu. Ravno tako sporočite morebitno pomanjkanje ali nedostopnost programske opreme, da vam bomo lahko pravočasno pomagali.

Vem, da je situacija še posebej nadležna za študente prvih letnikov, ki ste komaj dobro pričeli z normalnim delom, pa vas že odrivamo iz našega okolja.

V upanju, da to obdobje čim prej mine in se bomo zopet videli v Sežani, kjer bomo lahko ponovno dobro poskrbeli za razvoj vaših strokovnih, kognitivnih in socialinih spretnosti in da bomo vsi iz te krize izšli močnejši. In zdravi!

Vse dobro!

Ravnatelj, Anton Marn

Vabilo na predstavitev kandidatke za ravnateljico Višje strokovna šole Sežana

Svet zavoda šolskega centra Srečka Kosovela Sežana je 15. 9. 2020 objavil razpis za ravnatelja/ravnateljico Višje strokovne šole Sežana. Pogoje izpolnjuje Jelena Uršič.

Za študentski svet bo predstavitev kandidatke v prostorih Višje strokovne šole Sežana v četrtek, 15. 10. 2020 od 13.00 do 13.30.

Za predstavitev je načrtovanih 15 minut in za vprašanja študentov 15 minut.

Vljudno vabljeni!

                                                                                             Podpredsednica sveta zavoda:

                                                                                             Doris Furlan