Novice

Razstava OBRAZI/ODRAZI VILENICE v Kopru

Vabimo vas na odprtje fotografske razstave OBRAZI/ODRAZI VILENICE, na kateri bodo predstavljena dela, nastala lani na festivalu Vilenica.
V ponedeljke, 26. 8., se bo v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper ob 18:00 uri odprla razstava, ki bo na ogled vse do 20. septembra.

Lanski, 33. Mednarodni festivala Vilenica je potekal pod festivalskim geslom ›Pisati in preživeti‹ ter se spraševal, kaj pomeni biti avtor danes in kaj konstituira njegovo identiteto. Študentje fotografije z Višje strokovne šole Sežana so udeležence festivala spremljali na literarnih branjih, simpozijih, knjižnih predstavitvah in literarnih izletih. S kamero so jih opazovali tako med intenzivnimi razpravami kakor tudi v tihih trenutkih, ko so se umikali v globine svojih misli. Iz vsega tega so nastale številne zgodbe v podobah iz fotografskih objektivov.

Na festivalu so sodelovali tudi študentje oblikovanja kamna, ki so izdelali kamnito priznanje za nagrado kristal Vilenice. Statueto so v fotografski objektiv ujeli študentje fotografije Andrej Kek, Tina Kosmos, Žiga Pele, Ivo Štefanič in Aleksandar Zdjarski, ki so ves teden spremljali festival. Fotografije so nastajale pod mentorstvom predavateljice doc. Jasne Klančišar, mag. fotografije. Skupaj z organizatorji letošnjega, 34. Mednarodnega literarnega festivala Vilenica vas vabijo na ogled svojih zgodb.

Vabljeni na odprtje in ogled razstave.

Foto: Aleksander Zdjarski, VSŠ Sežana

Število prostih mest

Od 26. do 30. avgusta bo potekal drugi vpisni rok. Na naši šoli je za program Fotografija prostih še 44 mest (redni študij) ter 45 mest (izredni študij). Za Oblikovanje materialov pa je prostih 59 mest (redni študij) ter 45 mest (izredni študij).

INFORMATIVNI DAN za vpis v študijsko leto 2019/20

Vabljeni na informativni dan za vpis na programa Fotografija in Oblikovanje materialov v študijskem letu 2019/20.
Informativni dan bo potekal v petek, 23. 8. 2019, ob 16. uri, v prostorih šole na Kraški ulice 2 v Sežani. Po uvodni predstavitvi študijskih programov, programa sofinanciranja šolanja MUNERA 3 in drugih pomoči pri študiju, si bomo pogledali še delovne prostore šole in poklepetali s predavatelji.

Koristne povezave:
– vpis v jesenskem roku (2. vpisni rok): https://www.vss-sezana.si/?page_id=82
– program Oblikovanje materialov: https://www.vss-sezana.si/?page_id=58
– program Fotografija: https://www.vss-sezana.si/?page_id=60
– spodbuda za študij zaposlenih oseb (program MUNERA 3): https://www.vss-sezana.si/?page_id=7210
– podpora rednemu študiju na VSŠ Sežana: https://www.vss-sezana.si/?p=6571
– dogodki in aktivnosti VSŠ Sežana: https://www.facebook.com/fotografijakamen/

Kamnite skulpture, ki so nastajale pri praktičnem izobraževanju pri programu Oblikovanje materialov, v okviru INTERREG projekta Mitski park pod mentorstvom inženirke oblikovanja Špele Šedivy.


Gradivo za izpit PRI

Zaradi nedelovanja spletne strani posredujem povezavo do izpitnega gradiva za praktično izobraževanje: https://drive.google.com/drive/folders/1N-jmNlEqA6wWXUcFpleyeRSSWij0jhrV