dosežki

Kristal Vilenice oblikovala in izdelala diplomantka VSŠ Sežana

Kristal Vilenice 2018, nagrado na letošnjem festivalu Vilenica, je za Društvo slovenskih pisateljev oblikovala in izdelala diplomantka VSŠ Sežana, Špela Šedivy. Njene kreacije se je na podelitvi v Štanjelu razveselil letošnji nagrajenec, gruzijski pesnik Šota Iatašvili. Kristal Vilenice je spoj naravnega kamna iz globin Lipice in kristalnega stekla iz Rogaške Slatine.

Fotografije: Aleksander Zdjarsky, VSŠ Sežana

Menjava kamnitih stebrov v 200 let stari hiši v Logatcu

V štali najmanj 200 let stare domačije Pr Petrov na Brodu v Logatcu so to poletje zamenjali stare kamnite stebre, ki podpirajo obokan oziroma velban strop. Nove so ročno izklesali študentje 2. letnika Višje strokovne šole iz Sežane Jaka Modic, Jani Turk, Andraž Švara in na začetku tudi Izabela Furlan (mentorja Damjan Švara in Anton Marn), zamenjava pa je bila vse prej kot lahka.

Fotografije: Anja Sedej 

Poslušate lahko tudi prispevek na Prvem programu Radia Slovenija (tu).

 

Skulpturi diplomantk v novem sežanskem parku

V parku, ki ga občina ureja med stanovanjskimi bloki na Lenivcu, že dober teden stojita kipa, ki sta ju za svojo zaključno nalogo na sežanski višji šoli pod mentorstvom Damjana Švare izdelali Špela Zgonik in Urša Krašna. Sežanska občina je poskrbela za nakup velikih blokov kamna, iz katerih sta diplomantki ustvarili skulpturi v obliki roke in lune.

Preberite več v Primorskih novicah (tu). Foto parka: Petra Mezinec

Unikatna kamnita diploma za literarni natečaj Rdeča nit 2018

Študenti VSŠ Sežana za oblikovanje materialov in fotografijo so izdelali unikatno kamnito diplomo za literarni natečaj Rdeča nit 2018. Gre za ročno klesan apnenčast kamen, v katerega so ujeti fosili predvsem morskih školjk. Nanj pa je s tehniko fototransferja natisnjena fotografija Rdeče niti.

Fotografija: Tina Kosmos, VSŠ Sežana