Zmaga Roka V. Tanška na SloveniaSkills 2016

Medtem ko se je večji del šolske ekipe VSŠ ukvarjal s prvim mednarodnim fotografskim festivalom »Sežana Foto Film – SeFF 2016«, je manjša skupina  tekmovala na finalu SloveniaSkills 2016, državnem prvenstvu mladih med 18. in 25. letom v poklicnih spretnostih, na mednarodnem sejmu MEGRA v Gornji Radgoni.

Na finalu državnega prvenstva v kamnoseških spretnostih sta tekmovala dva študenta VSŠ ŠC Srečka Kosovela Sežana: Rok Verstovšek Tanšek (z mentorjem Damjanom Švaro, VSŠ Sežana) in Tilen Meglič (z mentorjem Jankom Brunčkom, SGGOŠ Ljubljana). Tretji tekmovalec na finalu je bil Dejan Balić. Vsi trije so prikazali obilo znanja in spretnosti, tako da je bilo tekmovanje napeto do samega zaključka. Vsem trem tudi iskreno čestitam za vse prikazano!

V veliko veselje in čast mi je sporočiti, da je postal državni prvak v poklicnih spretnostih SloveniaSkills 2016 v kamnoseštvu Rok Verstovšek Tanšek (absolvent VSŠ Sežana), podprvak Tilen Meglič (absolvent VSŠ Sežana), tretje mesto pa je zasedel Dejan Balić. Tako bosta Rok in njegov mentor Damjan decembra 2016 potovala na evropsko prvenstvo EuroSkills 2016 v Goteborg na Švedsko, Tilen pa bo prva rezerva tega evropskega tekmovanja.

Če pogledamo končne rezultate, so se študentje in diplomanti Višje strokovne šole ŠC Srečka Kosovela Sežana na letošnjem državnem prvenstvu SloveniaSkills 2016 v kamnoseštvu odrezali vrhunsko

  • 1. mesto – državni prvak: Rok Verstovšek Tanšek (mentor Damjan Švara)
  • 2. mesto – državni podprvak: Tilen Meglič (mentor Janko Brunček, SGGOŠ Ljubljana)
  • 4. mesto: Špela Šedivy (mentor Sandi čevnja)

Rezultati nam sporočajo, da znamo in zmoremo tudi in predvsem v Sežani, hkrati pa nas zavezujejo k resnemu, predanemu in strokovnemu delu s ciljem, da se tudi na evropskem prvenstvu kar najboljše izkažemo!

Anton Marn

http://www.primorske.si/Novice/Srednja/Sezana-vse-pomembnejsa-pri—izobrazevanju-kamnose

Primorske_5-4-2016_str12_Zmaga na SloveniaSkills 2016

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.