KOSOVELOVO LETO 2026

Poziv k prijavi projektov ob 100-letnici smrti Srečka Kosovela v letu 2026.

Odbor za pripravo prireditev ob 100-letnici smrti Srečka Kosovela, ki ga sestavljajo predstavniki javnih zavodov s področja kulture, šol, literarnih društev, OI JSKD Sežana, Občine Sežana in Ore Krasa in Brkinov, poziva vse zainteresirane posameznike in organizacije (društva, šole, javne zavode idr.) iz občine Sežana k prijavi projektov (kulturne prireditve, športne prireditve, izdaje publikacij in njihove predstavitve, izvirne skladbe in uglasbitve besedil Srečka Kosovela, posveti, delavnice, razstave idr.), ki jih nameravajo izvesti leta 2026 v okviru obeleževanja 100-letnice smrti Srečka Kosovela.

Priporočeno obdobje izvedbe prireditev je od 14. marca do 31. maja 2026, so pa lahko razporejene čez celotno leto 2026.

Prijava naj vsebuje:

– Podatke o prireditelju oz. glavnem prireditelju, če sodelujejo tudi soprireditelji (ime in priimek oz. ime organizacije ter naslov).

– Podatke za stik s prirediteljem (e-naslov, telefonsko številko; če gre za organizacijo, tudi ime in priimek osebe, odgovorna za izvedbo prireditve).

– Naslov prireditve.

– Kraj in prostor prireditve.

– Dan, datum in uro prireditve (lahko samo načrtovani mesec izvedbe).

– Opis prireditve (vsebinska zasnova, nastopajoči …).

– Finančno oceno izvedbe prireditve s predvidenimi prihodki in odhodki.

Prijave pošljite kot priponko v Wordu na e-naslov koordinatorja prireditev Davida Terčona – david.tercon@siol.net – najkasneje do nedelje, 31. decembra 2023; pri koordinatorju lahko na tel. št. 041 566 707 dobite vsa morebitna pojasnila in informacije.

Odbor zbira prijave z namenom uvrstitve prireditev med dogodke v okviru načrtovane razglasitve leta 2026 za Kosovelovo leto in prijave prireditev na prihajajoče razpise, ki bodo ponujali možnost sofinanciranja Kosovelovega leta.

Veselimo se skupnega sodelovanja.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.