Filmski poklici: Animator

V letu 2022 Filmšulski program bogatimo s predavanji na temo filmskih poklicev. Izpeljali bomo štiri predstavitve, tri od teh v Sežani, enega pa v Gorici, v izvedbi Kinoatelje (partnerja na projektu). Dogodki odprti za izven in brezplačni. Januarsko predavanje bo osvetlilo poklice na področju animiranega filma.

Vabljeni v našo družbo v četrtek, 13. januarja 2021, ob 17.00, v Kosovelov dom Sežana.

Z gostom Koljo Saksida se bo pogovarjala Paloma Pertot.

Kolja Saksida na filmskem področju ustvarja kot režiser, producent in pedagog. Magistriral je na umetniški univerzi École cantonale d’art de Lausanne (ECAL) v Švici. Je eden vidnejših avtorjev animiranih filmov v Sloveniji. Njegovi filmi so bili prikazani na številnih filmskih festivalih, kot rezidenčnega umetnika pa so ga gostile različne mednarodne kulturne organizacije. S prenašanjem znanja in izkušenj ozavešča vse starostne skupine o neomejenih izraznih možnostih vseh tehnik stop animacije, ki omogočajo širok spekter podajanja zgodb. Je pridruženi profesor (docent) na Akademiji umetnosti Univerze v Novi Gorici in ustanovitelj produkcijske hiše ZVVIKS, Institute for film and audiovisual production.

Žal v mesečniku napovedana gostja Jovana Đukić tokrat ne more biti z nami.

Filmšulo sofinancira Slovenski filmski center / Slovenian Film Centre, naši partnerji pa so še Višja strokovna šola Sežana, MC Podlaga Sežana in Srednja šola Srečka Kosovela Sežana.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.