Reportažna fotografija

Študij po višješolskem programu fotografija seznanja študente s fotografskimi in video materiali, z metodami dela, s postopki in tehnologijami na področjih fotografije, animacije in videa ter usposablja za vse stopnje delovnih procesov. Posreduje znanja in veščine z različnih področij uporabe fotografije, animacije in videa, spodbuja kreativnost in komunikativnost ter razvija sposobnost za individualno in timsko delo.

V okviru modula reportažna fotografija, ki ga lahko izberejo v drugem letniku so zajeta znanja, ki omogočajo samostojno izpolnjevanje nalog s področja reportažne in dokumentarne fotografije, od zasnove do izvedbe in predstavitve. Študentje analizirajo načela vizualnega sporočanja skozi pregled razvoja  različnih množičnih medijev in vloge fotografije v njih. Spoznajo različne pristope glede na tematiko dogodka in zvrsti fotoreportaže. Seznanijo se z načeli  besednega sporočanja, ter novinarskega in uredniškega dela. Študentje pridobijo veščine in spretnosti, potrebne za uspešno delo fotoreporterja, z izvedbo praktičnih nalog ter s kritičnim vrednotenjem lastnega in tujega dela.

Fotografije: Adnan Hadžan, Kristjan Vatovec, Andrej Kek, Luka Carlevaris, Anja Cikač, Simona Donko, Slađanko Dragojević, Tomi Kanalec, Žiga Pele

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.