FOT, OBL – Strokovna ekskurzija na BIENNALE 2019 v BENETKE

V sredo, 30. 10. 2019, bomo študenti in predavatelji obiskali 58. Mednarodni likovni bienale v Benetkah 2019.

Letošnji likovni bienale z naslovom May You Live In Interesting Times, poteka med 11. majem in 24. novembrom. Glavni kurator razstave je Ralph Rugoff, direktor galerije Hayward v Londonu.

V sredo, 23. 10. ob 11.20, bo Jelena Uršič v predavalnici (P3) kot priprave na obisk predstavila glavne karakteristike in poudarke letošnjega bienala. Predavanje je namenjeno vsem študentom in predavateljem šole, zunanjim obiskovalcem pa tudi ne bomo zapirali vrat.

Na bienale se bomo odpravili v sredo, 30. oktobra. Ob 6.45 se bomo zbrali pred šolo ter se nato odpravili do železniške postaje v Tržiču IT (Monfalcone). Vlak proti Benetkam odpelje ob 7.39 (Regionale Veloce 2782) in prispe na centralno postajo v Benetkah (S. Lucia) ob 9.24. Cena vozovnice v eno smer znaša 11,75 €. Zaradi slabih izkušen iz prejšnjih let vas naprošam, da s seboj vzamete zadostno količino drobiža, tako da boste vozne karte lahko kupovali tudi na avtomatih, še bolje pa je, če si vozovnico kupite preko strani Trenitalia: http://www.trenitalia.com/tcom-en .

Ko pridemo v Benetke, se bomo peš napotili proti Arsenalom, kjer bomo kupili študentske vstopnice. Cena posamezne študentske vstopnice je 15,50 € (z veljavno študentsko izkaznico), mislimo pa, da bomo lahko uveljavljali tudi skupinski popust. Vstopnica velja za vsa prizorišča bienala in jo lahko koristite tudi kakšen drug dan.

Povratek iz Benetk je mogoč ob 18.41, 19.41., 20.50 in 22.41 po ceni 11,75 €. Vlakov je še več, vendar so bistveno dražjii. Upoštevajte tudi, da traja hoja od Vrtov (Giardini) do železniške postaje kar celo uro.

Hvala lepa in srečno pot na La Biennale !

Anton Marn

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.