Razstava OBRAZI/ODRAZI VILENICE v Kopru

Vabimo vas na odprtje fotografske razstave OBRAZI/ODRAZI VILENICE, na kateri bodo predstavljena dela, nastala lani na festivalu Vilenica.
V ponedeljke, 26. 8., se bo v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper ob 18:00 uri odprla razstava, ki bo na ogled vse do 20. septembra.

Lanski, 33. Mednarodni festivala Vilenica je potekal pod festivalskim geslom ›Pisati in preživeti‹ ter se spraševal, kaj pomeni biti avtor danes in kaj konstituira njegovo identiteto. Študentje fotografije z Višje strokovne šole Sežana so udeležence festivala spremljali na literarnih branjih, simpozijih, knjižnih predstavitvah in literarnih izletih. S kamero so jih opazovali tako med intenzivnimi razpravami kakor tudi v tihih trenutkih, ko so se umikali v globine svojih misli. Iz vsega tega so nastale številne zgodbe v podobah iz fotografskih objektivov.

Na festivalu so sodelovali tudi študentje oblikovanja kamna, ki so izdelali kamnito priznanje za nagrado kristal Vilenice. Statueto so v fotografski objektiv ujeli študentje fotografije Andrej Kek, Tina Kosmos, Žiga Pele, Ivo Štefanič in Aleksandar Zdjarski, ki so ves teden spremljali festival. Fotografije so nastajale pod mentorstvom predavateljice doc. Jasne Klančišar, mag. fotografije. Skupaj z organizatorji letošnjega, 34. Mednarodnega literarnega festivala Vilenica vas vabijo na ogled svojih zgodb.

Vabljeni na odprtje in ogled razstave.

Foto: Aleksander Zdjarski, VSŠ Sežana

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.