Fotografska razstava Vilenica 2018

Vljudno vabljeni na fotografsko razstavo ob 33. Mednarodnem literarnem festivalu Vilenica 2018, ki so jo oblikovali študenti in mentorji VSŠ Sežana.

Kosovelov dom Sežana, odprtje je 9. 10., ob 18.00, na ogled bo do 11. novembra 2018.

Mednarodni literarni festival Vilenica je letos potekal triintridesetič. Višja strokovna šola ŠC Sežana že vrsto let sodeluje s festivalom, in sicer študentje oblikovanja izdelajo kamnito priznanje Kristal Vilenice, študentje fotografije pa spremljajo celoten festival in pripravijo zaključno fotografsko razstavo. Tako tudi fotografi ustvarjajo zgodbe. Vzporedne zgodbe, ki so nastajale, ko so literate spremljali na branjih, simpozijih, predstavitvah in izletih ter jih ujeli tako med vročimi razpravami, v medsebojnih pogovorih in tihih trenutkih, ko so se umaknili v svoja razmišljanja. Študentje so pokazali izredno senzibilnost za ljudi in prostor ter tako uspeli pričarali festivalsko vzdušje tudi z jezikom podob. Fotografskih podob. Njihove fotografije nudijo osebne perspektive, različnost pogledov in samosvojo interpretacijo Vilenice 2018.

Nagrado Kristal Vilenice 2018, ki je romala v roke gruzijskemu pesniku Šota Iatašviliju, je oblikovala in izdelala diplomantka VSŠ Sežana, Špela Šedivy, ob pomoči kamnoseškega mojstra Sandija Čevnje in grafika Branka Brajdiha.

Avtorice in avtorji razstavljenih fotografij so: Tina Kosmos, Ivo Štefanič, Aleksander Zdjarski, Adnan Hadžan, Andrej Kek in Žiga Pele. Fotografije so nastajale pod mentorstvom predavateljice doc. Jasne Klančišar, mag. fotografije.

Razstava je nastala v organizaciji Višje strokovne šole ŠC Srečka Kosovela Sežana, Društva slovenskih pisateljev in Kosovelovega doma Sežana.

Povezava Kosovelov dom:
https://www.kosovelovdom.si/info.php?sifra=_vilenica_9_10_2018&skupina=6

Foto: Ivo Štefanič

Foto: Tina Kosmos

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.