Čestitke Tilnu Megliču za osvojeno medaljo za odličnost na EuroSkills 2018!

EUROSKILLS 2018: Izjemen nastop slovenskih tekmovalcev in sprejem ekipe v Državnem svetu RS

Od 26. do 28. 10. 2018 se je v Budimpešti odvijalo največje evropsko tekmovanje v poklicnih spretnostih EuroSkills 2018. Kar 582 mladih in talentiranih tekmovalcev (starih med 18 in 25 let), iz 28 držav, je tekmovalo v 35 poklicnih panogah, da bi osvojili naslov najboljšega v Evropi. Slovenijo je letos zastopalo 12 tekmovalcev, v 10 poklicnih panogah: mehatroniki, kamnoseštvu, pohištvenem mizarstvu, stavbnem mizarstvu, informatiki (IKT), cvetličarstvu, aranžerstvu, slikopleskarstvu, kuharstvu in strežbi. Gre za zelo zahtevna tekmovanja, ki zajemajo vse veščine in znanja, ki so sestavni del posameznega poklica. Tekmovanje je trajalo 3 dni po 8 ur.

Slovenski tekmovalci so bili izjemno uspešni. Tudi v letošnjem letu si je Slovenska ekipa prislužila medaljo. Tokrat so bronasto medaljo obesili okoli vratu Žigi Simončiču in Martinu Dagarinu, ki sta tekmovala v panogi IKT. Hkrati smo prejeli kar štiri medalje za odličnost, kar je še enkrat več kot v letu 2016, v panogah kamnoseštvo (Tilen Meglič – VSŠ Sežana), cvetličarstvo, strežba in kuharstvo.

Ekipo v kamnoseštvu so sestavljali:
tekmovalec Tilen Meglič (diplomant VSŠ Sežana, medalja za odličnost na EuroSkills 2018),
mentor Rok Verstovšek Tanšek (diplomant VSŠ Sežana in srebrni na EuroSkills 2016),
sodnik Jernej Bortolato (samostojni podjetnik).

Z namenom, da bi prispevali k promociji pomena znanja in veščin mladih v poklicnem izobraževanju, izpostavili pomen njihovih mentorjev in izobraževalnih ustanov pri pridobivanju poklicnih spretnosti ter tudi izjemno velik pomen podjetij, v katerih se mladi tekmovalci usposabljajo, je Državni svet 1. oktobra 2018 organiziral sprejem udeležence letošnjega tekmovanja EuroSkills v Budimpešti. Nagovoril so nas predsednik Državnega sveta RS, gospod Alojz Kovšca, in obljubil pomoč pri uveljavljanju poklicnega in strokovnega izobraževanja.

Več o sprejemu v Državnem svetu RS lahko vidite na:

http://www.ds-rs.si/?q=novice/sprejem-udelezencev-euroskills-2018

Več o tekmovanju EuroSkills 2018 lahko izveste na:

http://www.mojaizbira.si/special-basic-page-type/euroskills

http://www.cpi.si/novica.aspx?id=423

 

Foto: Studio BOMBA

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.