Podelitev diplom

Leto je okoli in nastopil je čas, ki so ga diplomanti dolgo čakali – podelitev diplom.

V četrtek, 16.1.2014, je v Kosovelovem domu v Sežani potekala tretja slavnostna podelitev diplom še eni uspešni generaciji inženirjev in inženirk oblikovanja in fotografije.

V imenu občine je po odigrani slovenski himni trobilnega kvinteta TrobiNOVA iz Komna prisotne pozdravil župan Davorin Terčon. V svojem govoru je poudaril pomembnost Višje strokovne šole Sežana, saj je ta v samo nekaj letih v občino prinesla močan mladostniški pridih ter s tem oživela mesto. Lahko smo ponosni in zadovoljni, da smo dokazali, da je Višja strokovna šola Šolskega centra Srečka Kosovela pomemben del terciarnega izobraževanja v Sloveniji, saj je se število študentov, ki prihajajo na študij v Sežano, vsako leto večje, vpis pa stabilnejši, je poudaril župan Terčon. Poleg tega je omenil, da bi v prihodnje lahko imeli tudi center za oblikovanje materialov, ki bi nadgradil kraški prostor.

Vodja  sektorja za višje šolstvo Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Boštjan Zgonc je čestital  diplomantom in obenem poudaril pomen uporabnosti znanja v praksi, kar so dokazali s svojimi diplomskimi deli. Na zelo lep način je povedal, da je prihodnost v znanju.

Tretji generaciji diplomantov je v nekaj stavkih zaželela uspešno poklicno pot tudi ravnateljica šole Jasna Rojc, ki je izpostavila uporabnost diplom in usmerjenost študija v iskanje dela in ustvarjanje novih delovnih mest. Govor je nato končala s sedaj že slavnim stavkom »Tu se šolate za gospodarstvo, ne za zavod« (za zaposlovanje, op.a.).

Kot zaključni del podelitve listin je sledil še kratek video z letošnjega intenzivnega programa Erasmus IP na Braču, zatem pa so si obiskovalci ogledali še razstavo Oblika in slika z izdelki študentov obeh programov.

Letošnji diplomanti so (po programu):

OBLIKOVANJE: Tjaša Fortuna, Borut Terčon, Albina Kržič, Andreja Pegan, Saša Pavlin in Maja Hrovat.

FOTOGRAFIJA: Ana Jarc, Urša Turk, Anže Kacin, Slavica Isovska, Katja Pintar ter Renata Kverh.

Valentina Stankovič

Fotografije: Slađanko Dragojević in Andrej Murovec

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.