Vabilo MC Podlaga k sodelovanju v projektu »Skodelica dobrih misli«

Mladinski center Podlaga bo tudi letos v decembru razveselil mimoidoče z lončkom brezplačnega čaja na Umetniški tržnici, ki bo predvidoma potekala v središču Sežane. Ker delovanje MC Podlaga strmi za vrednotami, ki se dotikajo trajnostnega razvoja, pravičnosti in humanističnega sporočila, v ta namen pripravljamo projekt »Skodelica dobrih misli«.

Projekt ima naslednje smernice:
-Brezplačen čaj bo lokalnega izvora, torej iz kraških zelišč, nabirala jih je skupina četrtošolcev iz OŠ Sežana v začetku meseca oktobra in sladkan bo s kraškim medom.
-Čaj bomo stregli v keramičnih skodelicah. Ob prejemu čaja bo obiskovalec vplačal simbolni prispevek. V kolikor se bo obiskovalec odločil, da skodelico obdrži, bo prispevek namenil MC Podlaga za brezplačne kulturne in izobraževalne vsebine za mlade v letu 2014; v kolikor bo skodelico vrnil, bo dobil povrnjen tudi prispevek. S to gesto se želimo med drugim izogniti plastičnim odpadkom.
-Poslikave na skodelicah bodo ustvarjali mladi. Slikali bodo na temo misli Srečka Kosovela, ki se navezujejo na mladost.

Prav na tej točki bi tako k sodelovanju radi povabili tudi vas. Za ustvarjanje naj vam bo navdih Kosovelova misel: »Kaj bi iskali utrinkov, mi sami smo utrinki velike kozmične volje: živeti.«
(S. Kosovel (2013): »Ne vprašaj me kaj je življenje, živi!«. Uredila: Jolka Milič. Sežana: Kosovelova knjižnica).

Tehniko vzorca, ki bo krasil skodelico, prepuščamo vam (slika, (obdelana) fotografija v formatu »tif«, grafika …). Vzorec je lahko enobarven, dvobarven ali največ tribarven, z mislijo ali brez (v tem primeru jo bo dodala naša oblikovalka). Delo naj bo oddano v največji velikost do A4, če gre za slike, risbe …

Vaša dela sprejemamo osebno v času uradnih ur, ali po pošti do ponedeljka, 18. 11. 2013,  na naslov:
MC Podlaga, Kosovelova 5, 6210 Sežana.
Za več informacij nas lahko pokličete na 051 204 765 ali nam pišete na info@mcpodlaga.com.

Vzorce bo izbrala komisija, ki jo bo v novembru določila MC Podlaga. MC Podlaga bo del skodelic zadržala za promocijo lastnih aktivnosti. Prav tako si pridržujemo pravico, da prispeli material uporabimo za prihodnje promocijske izdelke MC Podlaga. Avtor izbranega vzorca bo omenjen na spletnih povezavah MC Podlaga in morebitnih drugih promocijskih materialih (letaki projekta), prejel bo skodelico s svojim delom in priznanje.

LEPO VABLJENI K SODELOVANJU!
Ekipa MC Podlaga

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.