Natečaj za mlade ustvarjalce MLADI 24

V sklopu razstav mladih avtorjev k sodelovanju vabimo predvsem tiste ustvarjalce, ki so šele na začetku svoje ustvarjalne poti in zato pogosto nimajo možnosti, da bi svoja umetniška dela predstavili širši javnosti. Letošnja razstava ima naslov »Svežina in moč umetnosti: Odsevi družbe«.

Avtorji imajo popolno svobodo na področju tematik, vsebin in tehnik in se lahko prijavijo z enim likovno vizualnim delom po lastni izbiri, ki je nastalo v zadnjih dveh letih. Tekom razstave bomo na temo razstave posneli tudi dokumentarni film. Kustosinja tokratne razstave je umetnostna zgodovinarka in kustosinja Doroteja Kotnik, ki bo opravila izbor prijavljenih avtorjev in razstavo izbranih eksponatov.

Prijava mora vsebovati:

  1. kratek posodobljen življenjepis (600 znakov s presledki);
  2. reprodukcijo dela za razstavo, opremljeno z vsemi podatki, oziroma kvalitetno fotografijo (.JPG format in 300 dpi);
  3. Kratek koncept poslanega dela.

Razpis začne teči z današnjim dnem, 19. 3. 2024 in bo odprt za prijave do petka, 12. 4. 2024. Prijavo z naslovom: (IME, PRIIMEK), RAZPIS ZA MLADE 2024, pošljite na elektronski naslov: zdslu@zveza-dslu.si.

Več informacij na povezavi: https://zdslu.si/mladi-24/?fbclid=IwAR2XINLV5BpjV_qqdfeiukd7cnsf0UKFxboUlrwU03HT4YFlYmWNvFxYNMg

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.