Strokovna ekskurzija na Bienale v Benetke

V petek, 10. 11.2023, bomo študenti in predavatelji obiskali Mednarodni arhitekturni bienale v Benetkah.

Letošnji bienale nosi osrednjo temo Laboratorij prihodnosti, ki jo je izbrala arhitektka, pedagoginja in pisateljica Lesley Lokko kot kustosinja tokratne mednarodne razstave.

Na bienale se bomo odpravili v petek, 10. novembra. Skupaj se bomo odpeljali z vlakom iz Monfalcona (Tržiča). Zbor na  postaji je najkasneje ob 6.30, vozovnico za vlak pa si morate priskrbeti  že prej. Lahko jo kupite preko spleta že dan prej ali pa morate priti  na postajo že ob 6.00 ker se na blagajni nabere veliko ljudi in lahko  zamudite vlak. Vlak proti Benetkam odpelje ob 6.40 in prispe na centralno postajo v Benetkah (S. Lucia) ob 8.21. Cena vozovnice v eno smer znaša 12,75 €. Zaradi slabih izkušen iz prejšnjih let vas naprošam, da s seboj vzamete zadostno količino drobiža, tako da boste vozne karte lahko kupovali tudi na avtomatih, še bolje pa je, če si vozovnico kupite preko strani Trenitalia: http://www.trenitalia.com/tcom-en .

Ko pridemo v Benetke, se bomo peš napotili proti Arsenalom, predavatelj Matej Perčič pa nam bo že po poti predstavil glavne znamenitosti Benetk..

Povratek iz Benetk je mogoč ob 18.39, 19.39 in 21.01 po ceni 12,75 €. Vlakov je še več, vendar so bistveno dražjii. Upoštevajte tudi, da traja hoja od Vrtov (Giardini) do železniške postaje kar celo uro.

Vabljeni!

https://www.labiennale.org/en
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.