Mednarodni uspehi naših študentov

Študentka fotografije Minea Vrabl, ki je na dvomesečni mednarodni Erasmus+ mobilnosti v Mongoliji, je na festivalu Golden mouse pred nekaj meseci prijavila inovativen projekt: gre za rastlinjak za ekstremna podnebja, ki je v Mongoliji postal pravi hit!

Projekt je predstavila tudi častni konzulki in njenim pomočnikom, ki želijo, da Minea projekt patentira. Pomagali ji bodo, da se poveže z inžinirji, ki bi projekt do drugega leta realizirali, saj veleposlanica želi, da bi eden izmed njenih rastlinjakov naslednje leto stal na praznovanju EU days. Tudi razstava njenih 40 fotografij je na stojnici, ki je na EU days predstavljala Slovenijo, požela veliko zanimanja (na koncu jih je morala podpisovati in deliti). Njena fotografija čebelnjaka bo odslej visela v pisarni veleposlanice. Predlagali so ji, da bi imela razstavo v Pekingu, saj je njena razstava v Ulan Batorju privabila veliko ljudi. Veleposlanica želi, da bi naši študentje sodelovali tudi pri malo večjem fotografskem projektu – razstavi v galerijah po Ulan Batorju (fotografije in ilustracije UNESCO slovenske kulturne dediščine).

Minea pošilja pozdrave in se veseli vseh priložnosti, ki jih ponuja Mongolija, mi pa vračamo pozdrave in pošiljamo čestitke za takšen mednaroden uspeh!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.