Informativni dan (7. 3. 2023)

Na Višji strokovni šoli v Sežani, kjer izobražujemo na področju fotografije in oblikovanja materialov, vabimo na informativni dan v torek, 7. 3. 2023 ob 16.00.

Oba programa sta dvoletna in podkrepljena z 10 tedensko prakso v gospodarstvu, saj se zavedamo pomena uporabnega/aplikativnega znanja in veščin. Programa sta kreditno ovrednotena po sistemu ECTS, izvajamo tudi projekte mednarodne mobilnosti.

Študij po višješolskem programu fotografija seznanja študente s fotografskimi in video materiali, z metodami dela, s postopki in tehnologijami na področjih fotografije in videa. Skupno bazo iz prvega letnika, v drugem nadgradite z izbirnimi moduli ateljejske, kreativne, reportažne fotografije ali videa. 

Študij po višješolskem programu oblikovanje materialov študente usposobi za reševanje različnih oblikovalskih nalog, od manjših obrtnih izdelkov do kompleksnejših javnih skulptur. Študij, organiziran v obliki predavanj in vaj, je naravnan k praktičnemu, kreativnemu delu. 

Kako zelo se učitelji in študentje dopolnjujejo v različnih praktičnih izzivih, jasno sporoča mističen projekt, ki je združil delo naših študentov in predavateljev vseh smeri:  

40 ton kamenja, 41 skulptur, 12 lokacij = #mitskipark

Izdelava makete Štanjela

O kakovosti obeh programov pričajo dosežki naših študentov in diplomantov, saj naši diplomanti svoj študij pogosto nadaljujejo na domačih in tujih umetniških akademijah. Njihovi strokovnosti na področju aplikacije pridobljenih znanj pritrjujejo tudi v gospodarstvu. Študenti obeh programov dosegajo odlične rezultate na evropskih tekmovanjih (Euroskills) in natečajih. Tekom študija razstavljajo v Sloveniji, na Hrvaškem in v Italiji.

Podrobneje nas lahko spoznate tudi na naših družbenih omrežjih FACEBOOK, Instragram, YouTube in Linkedin.

Na programih naših dvoletnih študijev si želimo kreativnih posameznikov z željo delovati na umetniškem področju, saj sta študija tako ustvarjalno kot praktično naravnana.

Veselimo se srečanja z vami!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.