Razpis za vpis v višje strokovno izobraževanje za študijsko leto 2023/2024

V sredo, 1. februarja 2023, je izšel razpis za vpis v višje strokovno izobraževanje za študijsko leto 2023/24, ki si ga lahko ogledate na POVEZAVI.

Na Višji strokovni šoli Sežana imamo dva študijska programa:

 • Fotografija
 • Oblikovanje materialov

Prvi prijavni rok (prijava v spomladanskem roku)

Kandidati za vpis v višje strokovne šole se na razpis lahko prijavite od 20. februarja do 17. marca 2023 z elektronskim prijavnim obrazcem na spletni strani Višješolske prijavne službe: http://www.vss-ce.com/vps.

Izpolnjen prijavni obrazec natisnite s spletne strani in ga pošljite s priporočeno pošiljko Višješolski prijavni službi, na naslov: Višješolska prijavna služba, Šolski center Celje, Pot na Lavo 22, 3000 Celje ali skeniranega na e-naslov: prijava.vps@sc-celje.si

Oddati smete samo eno prijavo, na katero pa lahko napišete oziroma se prijavite v največ tri višje strokovne šole oziroma v tri različne višješolske študijske programe. V prijavi po prednostnem vrstnem redu navedite, v katere višješolske študijske programe se želite vpisati. Šteje se, da se prijavljate v različne višješolske študijske programe, če se za vpis v isti program prijavite za redni študij, izredni študij, na sedežu višje strokovne šole oziroma v drugem kraju. Vrstni red zapisanih šol in višješolskih študijskih programov je zelo pomemben, saj boste uvrščeni v prvega, za katerega boste izpolnili vse vpisne pogoje.

Zadnji dan za prijavo je 17. marec 2023. Po tem datumu vrstnega reda zapisanih višješolskih študijskih programov oziroma študijskih želja ni mogoče več spremeniti.

Višješolska prijavna služba bo do 21. julija 2023 kandidate, ki so se za vpis prijavili s prvo prijavo, pisno seznanila z izidom izbirnega postopka. Kandidati, ki so izbrani na podlagi Prijave za vpis in o tem obveščeni s strani Višješolske prijavne službe, se na povabilo višje strokovne šole vpišejo do 22. avgusta 2023.

1 reply
 1. Beno Pačnik
  Beno Pačnik says:

  Verjetno se vam bo zdelo butasto ampak zame takih vprašanj pač ni. So lahko samo prepametni odgovoro-dajalci.
  A obstaja Na vaši VSŠ tudi študij ob delu ali izredni študij za upokojene osebe. Ali pa ka tečaj, delavnice oblikovanja kamna za zunanje udeležence?

  LP Beno

  Odgovori

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.