Vesele novice iz Pliskovice, s Festivala kamna 2015

Izbirno tekmovanje mladih v poklicnih spretnostih SloveniaSkills 2015, FESTIVAL KAMNA 2015 v Pliskovici, kamnoseštvo in oblikovanje kamna.

Med 19. in 21. junijem 2015 se je v Pliskovici odvijalo izbirno tekmovanje mladih v poklicnih spretnostih za področje KAMNOSEŠTVA. Nastopalo je šest tekmovalcev, trije z zaključenim kamnoseškim programom na SGGOŠ Ljubljana in trije iz Višje strokovne šole Sežana: Špela Šedivy, diplomantka naše šole in edino dekle na tekmovanju, Tilen Meglič, študent drugega letnika oblikovanja materialov, in Rok Verstovšek Tanšek, študent drugega letnika oblikovanja materialov. Namen izbirnega tekmovanja je izbira treh najboljše ocenjenih tekmovalcev, kateri se bodo med seboj pomerili na državnem tekmovanju v poklicnih spretnostih za področje kamnoseštva SloveniaSkills, olimpijada poklicev, januarja 2016 v Ljubljani. Zmagovalec tega tekmovanja se bo uvrstil na tekmovanje Euroskills, ki bo potekalo oktobra 2016 v Gothenburgu na Švedskem.

Na državno tekmovanje sta se uvrstila tudi naša študenta: Tilen Meglič, ki je dosegel drugo mesto, in Rok Verstovšek Tanšek, ki je dosegel tretje mesto. Obema čestitamo za velik uspeh in se veselimo skupaj z njima. Na predizboru je zmagal Dejan Balić, ki mu za dosežen uspeh iskreno čestitamo.

Odlično se je odrezala (izklesala) tudi Špela Šedivy, ki je zasedla četrto mesto.

Damjan Švara

 

Festivalkamna_podelitevpriznanj_18 Festivalkamna_podelitevpriznanj_26 Festivalkamna_podelitevpriznanj_33 Festivalkamna_podelitevpriznanj_45

vse fotografije: Ana Rojc

 

 

 

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.