42. MINFOS v Tržiču

Sejem  mineralov in fosilov Minfos 2104 (Tržič, 10. – 11. 5. 2014) je za nami. Nasa šola se je v sodelovanju s Prirodoslovnim muzejem Slovenije, Rudnikom živega srebra Idrija in Geoparkom Idrija predstavila z razstavo Barviti svet ob reki Idrijci. Na razstavi so bili predstavljeni izdelki študentk in študentov 2. letnika oblikovanja kamna, ki so jih izdelali pri predmetu o dragih in okrasnih kamnih. Razstavljeni materiali so bili z vidika vsebine dodatno predstavljeni na treh panojih.
Prireditev je bila dobro obiskana, sodelavci iz Geoparka Idrija pa so poskrbeli tudi za domačnost na razstavnem prostoru s kulinaričnimi posebnostmi iz svojega kraja. Organizatorji ocenjujejo, da se je prireditve udelezilo okoli 3.500 obiskovalcev.
Razstava bo sedaj postavljena v Geoparku Idrija, natančneje v Rudniku živega srebra Idrija. Odprtje je predvideno 27. 5. 2014. Eksponati bodo postavljeni v posebej za njih narejene vitrine – valje s posebno osvetlitvijo tako, da bodo zažareli v svojih podobah. Izredna pa bo tudi posebna zloženka, kjer bo šola kot ena izmed soorganizatork in navedena z logotipom.

dr. Miha Jeršek

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.