OBL 1 – Strokovna ekskurzija v okviru lab. vaj predmeta GEO

V okviru predmeta GEO bodo laboratorijske vaje (6 ur) organizirane v obliki strokovne ekskurzije v petek, 11. oktobra 2013. Zbirno mesto je parkirišče pri trgovskem centru SPAR v Tržiču na Gorenjskem ob 9.00 uri.
Program strokovne ekskurzije obsega vodeni ogled Dolžanove soteske, kjer si bomo ogledali kamnine in moč hudourniške vode. Pot nas bo vodila po novi urejeni poti po desnem bregu Tržiške bistrice. Del poti je varovan z jeklenicami. Sledi ogled paleontološke zbirke v Dolini. Za ta del ekskurzije bomo porabili 4 šolske ure. Po kratkem odmoru se bomo seznanili z geološkimi značilnostmi Šentanske doline in si ogledali Šentanski rudnik živega srebra. Obutev naj bo terenska, po možnosti nepremočljiva. S seboj imejte baterijske svetilke, zvezek in svinčnik. Vstop v rudnik osebam, ki imajo težave v zaprtih prostorih, ni obvezen. Ta del ekskurzije bo trajal dve šolski uri.
Cena vstopnice in vodenja s strani lokalnega vodiča (kar pomeni tudi nezgodno zavarovanje) znaša 5,00 eur po osebi in se plača na licu mesta.
V primeru slabega vremena bo strokovna ekskurzija prestavljena.

Miha Jeršek

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.