Strokovna ekskurzija na Mesec fotografije v Bratislavi

V četetrtek, 5.11.2015, smo se v zgodnjih jutranjih urah šˇtudentje fotografije 1. in 2. letnika odpravili na dvodnevni potep do Bratislave, na  festival fotografije 25. Mesiac Fotografie.

Po večurni vožnji, ki smo jo večinoma prespali, smo prispeli do s soncem obsijane Bratislave.

Ko smo se namestili v hostlu, smo se, “oboroženi” s fotoaparati, podali na ogled prve razstave. Tu smo se zbrali skupaj s profesoricami, ki so nam dodelile naloge s področja fotografije. Po ogledu smo imeli prosti čas za sprehod po mestu in iskanje zanimivih stavb, ulic, detajlo.  Zvečer smo se spet  zbrali za skupno večerjo,  na kateri smo poskusili tradicionalne slovaške jedi in pivo. Ko smo prijetno napolnili svoje lačne in žejne želodčke, smo  se odpravili na potep po mestu in spoznavanje nočnega življenja Bratislave. Med drugim smo se v nekem baru preskusili tudi v petju slovaških karaok in se pri tem noro zabavali.

Naslednje jutro smo se dobili v drugi galeriji, kjer smo si ogledali razstavo del fotografov, ki so prejeli nagraje World Press Photo. Videli smo veliko zanimivih fotografij in idej, ki nam bodo prišle prav pri našem fotografskem delu. Po kosilu smo se udeležili še uradne otvotve festivala fotografije.

Po njej se je že približal čas odhoda. V zadnjih sončnih žarkih smo tako zapustili prelepo Bratislavo, ki nam bo vsem ostala v zelo lepem spominu in se bomo zato verjetno vanjo z veseljem še kdaj vrnili.

Jana Gombač

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.