Že poznaš AK? Pridruži se!

Pozdravljeni!

Letos smo na Višji strokovni šoli v Sežani ustanovili alumni klub z namenom povezovanja bivših študentov, diplomantov in ostalih prijateljev VSŠ. Vse, ki ste bili v preteklih letih z VSŠ kakorkoli povezani in bi to povezavo radi obnovili ali nadaljevali, ste vabljeni, da se nam pridružite na prvem jesenskem dogodku Kratka ma sladka.

Namen le tega je druženje in izdelava letnega plana, kateri nam bo omogočil efektivnejše in pogostejše dejavnosti skozi celotno leto, da bo to študijsko leto polno zanimivih nadgradenj in spoznanj, avanturističnih ekskurzij ter krepitve novih in starih poznanstev,

Dogodek Kratka ma sladka, bo potekal na VSS Sezana. Na izbiro sta dva datuma in sicer petek, 30.9.2016 ali sobota 1.10.2016, ob 17. uri. Prijavite se preko maila alumni@vss-sezana.si do 25.9. Izbran bo datum z več interesenti, o tem boste obveščeni prek e-pošte.

Za dodatne informacije o AK lahko tudi pokličete na 040 303 576

Vabljeni vsi člani in tudi tisti, ki to želite postati.

Se vidimo!

Bivanje v Sežani

Pozdravljeni!

Na VSS Sežana,  se zavedamo, da je v  tem mestecu zelo tezko priti do primernega stanovanja ali sobe za cas studija. Ampak kot velja:” Vec glav, vec ve!”

Zato vsi studentje, ki nameravate v letosnjem studijskem letu bivati v Sezani in nimate se stanovanja ali iscete super cimra/cimro,  se obrnite na studentski svet. Pisete nam lahko na mail studenti@vss-sezana.si!

Lep pozdrav,

clani studentskega sveta

Alumni klub

Višja strokovna šola v Sežani nudi študentom kvalitetno izobrazbo na področju fotografije in oblikovanja materialov. Vrednost te izobrazbe pa je še toliko večja zaradi pristnih medosebnih odnosov in zdravega delovnega okolja, ki je na šoli prisotno predvsem  zaradi njene fizične majhnosti.

Ravno zaradi uspešnega sodelovanja in dobre klime,  se je že zelo zgodaj pojavila želja, da bi bivši študentje aktivno sodelovali s šolo še po zaključku šolanja ter si pomagali na poslovni in zasebni poti. Najprej so te dejavnosti potekale neformalno, od februarja 2016 dalje pa potekajo tudi pod okriljem Alumni kluba Višje strokovne šole Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana. Glavni cilj kluba je združevanje posameznikov, ki želijo še naprej ohraniti povezanost in komunikacijo med pripradniki vseh generacij diplomantov VSŠ ter med samo VSŠ in njenimi študenti, v želji, da si tudi po končanem študiju pomagamo na osebnem, družbenem in strokovnem področju.

Zato Alumni klub VSŠ organizira družabna srečanja, strokovna predavanja, seminarje, ekskurzije in ostale dogodke, pridobiva ugodnosti za člane, nudi strokovno podporo članom ter jim pomaga pri iskanju in realizaciji različnih priložnosti na  strokovnem področju.

Član kluba lahko postane vsakdo, ki študira, je študiral ali je že končal študij na VSŠ Sežana, ja zaposlen ali je bil zaposlen na VSŠ Sežana. Vsi zainteresirani se lahko včlanijo prek pristopne izjave:

pristopna_alumni VSŠ Sežana

Predloge in pobude člani upravnega odbora kluba sprejemajo na spletnem naslovu alumni@vss-sezana.si. Na tem spletnem naslovu smo vam na voljo tudi za vsa vprašanja o Alumni klubu in njegovem delovanju. Naše dejavnosti pa lahko spremljate tudi prek spletne strani šole.

 

OBL1 in OBL2 – Strokovni ekskurzija v Ljubljano (vaje pri predmetih OPS, PRT, PZR, TOK)

V petek, 18. 3. 2016 organiziramo strokovno ekskurzijo v Ljubljano. Zborno mesto je pred galerijo Riharda Jakopiča ob 9.15!

Program:

9.15 Ogled razstave ALUO LXX. Preteklost, sedanjost, prihodnos: http://www.mgml.si/galerija-jakopic/aktualna-razstava-425/aluo-lxx-preteklost-sedanjost-prihodnost/

10.15 Ogled Križank in NUK

11.00 Ogled stavbe slovenskega parlamenta

13.00 Ogled prenovljene Narodne galerije

Po ogledu Narodne galerije se bomo sprehodili do središča Ljubljane, kjer bomo zaključili ekskurzijo.Ekskurzija je obvezna za oba letnika.

 

Damjan Švara

POPRI – tekmovanje za najboljše podjetniške ideje med mladimi

Ali znaš svojo idejo spremeniti v poslovni model? Koliko meniš, da je vrednatvoja ideja? Ali si upaš prijaviti na tekmovanje POPRI za najboljšo podjetniško idejo?
Prijave za oddajo predloge poslovnega modela so odprte do 15. marca.
Te zanima, kako se pridružiš najboljšemu tekmovanju za podjetniške ideje za mlade?
Oglejte si promocijski video, morda vas prepriča k sodelovanju!
https://www.facebook.com/popripopri/videos/1026839804061388/

Microsoft ponudba za študente

Microsoft

Pozdravljen uporabnik programa Microsoft DreamSpark,

vaša šola ima naročnino na program DreamSpark , zato vam z veseljem ponujamo novo brezplačno Microsoftovo programsko opremo in storitve:

Visual Studio 2015 je povsem nova izdaja Microsoftovega vrhunskega orodja za kodiranje, ki je zdaj na voljo tudi za študente. Ta nova izdaja vključuje izboljšano podporo za ustvarjanje programov za Windows 10, Android in iOS, vključno s polno različico posnemovalnika za Android in številni drugimi orodji.

Novi Visual Studio lahko prenesete s spletne trgovine svoje šole.

 

Če v vaši šoli spletna trgovina ni na voljo, lahko Visual Studio 2015 Community prenesete neposredno s spletnega mesta DreamSpark.com.

Microsoft Azure je za študente, ki so uporabniki programa DreamSpark, na voljo brezplačno, študenti pa poleg tega ne potrebujejo kreditne kartice. Ta ponudba vključuje storitve v oblaku Azure, kot so MySQL, spletni programi in druge storitve, s katerimi lahko takoj začnete kodirati svoje spletne projekte v oblaku.

Ta ponudba Azure je izključno na voljo študentom, ki so ustvarili račun na spletnem mestu DreamSpark.com. To ponudbo aktivirate tako:

 

1)  Obiščite spletno mesto

2)  Ustvarite račun.

3)  Preverite status študenta.

4)  Prenesite Azure iz našega kataloga programske opreme DreamSpark.

Upamo, da boste uživali v teh novih priložnostih. Microsoft DreamSpark vam zagotavlja programsko opremo in vire za učenje ter lažji začetek v šoli ali prihodnji karieri.

Volitve predstavnikov študentov v Študentski svet in svet zavoda ŠC Srečka Kosovela Sežana

V torek, 10. 11. 2015, bodo potekale volitve predstavnikov študentov Višje strokovne šole v Študentski svet in Svet zavoda ŠC Srečka Kosovela Sežana. Glasovanje bo potekalo med 12.00 in 15.30 v Študentski sobi v prvem nadstropju. Volitve bodo potekale pod nadzorom članov volilne komisije v sestavi:
– Valerija Novak,
– Simona Božič,
– Petja Pustišek.

Volijo lahko vsi v tem letu redno ali izredno vpisani študentje Višje strokovne šole Sežana. Za kandidate, ki jih podpirate, glasujete tako, da obkrožite številko pred imenom! Glasujete lahko za največ 5 kandidatov predstavnikov Študentskega sveta in za največ 3 kandidate predstavnikov študentov v svetu zavoda ŠC Srečka Kosovela Sežana.
Volitve so veljavne, če se jih udeleži vsaj polovica vpisanih študentov v študijskem letu 2015/2016.

Pojasnila:

Študentski svet je edini reprezentativni organ skupnosti študentov Višje strokovne šole, ki jo sestavljajo vsi v tekočem študijskem letu v šolo vpisani študentje. Glavna naloga študentskega sveta je zastopanje interesov vseh študentov Višje strokovne šole in informiranje kolegov o dejavnostih in odločitvah vodstva šole. Študentski svet ima 5 (pet) članov, 3 (tri) predstavnike študentov programa Fotografija in 2 (dva) predstavnika študentov programa Oblikovanje materialov. Študentski svet na svoji konstituitivni seji izvoli predsednika ter imenuje predstavnike študentov v komisijo za spremljanje in zagotavljanje kakovosti in v strateški svet Višje strokovne šole, in sicer po enega predstavnika iz vsakega študijskega programa.
V Študentski svet Višje strokovne šole kandidirajo:
1. Tina Nemec (redna študentka oblikovanja materialov, 2. letnik)
2. Tomaž Povodnik (redni študent fotografije, 2. letnik)
3. Andrejka Cunjac (redni študent fotografije, 2. letnik)
4. Matej Drobež (redni študent fotografije, 1. letnik)
5. Polonca Švigelj (redna študentka oblikovanja materialov, 1. letnik)
6. Ana Rojc (redni študent fotografije, 2. letnik)
V študentski svet VSŠ so izvoljeni 3 (trije) kandidati iz programa Fotografija, ki prejmejo največ glasov, in 2 (dva) kandidata iz programa Oblikovanje materialov, ki prejmeta največ glasov.

Svet zavoda ŠC Srečka Kosovela je eden od organov zavoda. V njem svoje interese in vlogo uveljavljajo tudi študentje Višje strokovne šole, ki imenujejo / volijo v svet zavoda 3 (tri) svoje predstavnike.
Za predstavnike študentov v Svetu zavoda ŠC Srečka Kosovela Sežana kandidirajo:
1. Tina Nemec (redna študentka oblikovanja materialov, 2. letnik)
2. Tomaž Povodnik (redni študent fotografije, 2. letnik)
3. Andrejka Cunjac (redni študent fotografije, 2. letnik)
V svet zavoda ŠC Srečka Kosovela Sežana so izvoljeni 3 (trije) kandidati, ki prejmejo največ glasov.

Študent Tomaž Povodnik v oddaji EPILOG

Študent Tomaž Povodnik je v sredo, 3. 11., sodeloval v oddaji Epilog in skupaj z novinarjem Adijem Omerovićem in Amiro Ringwald obiskal namestitveni begunski center Šentilj. Prispevek POP TV in fotogalerijo z objavljeno Tomaževo fotoreportažo najdemo na: http://www.24ur.com/novice/slovenija/drugacna-zgodba-o-beguncih.html