Novice

Razstava “Oblika & Slika 2018”

Na pregledni razstavi študentskih del Višje strokovne šole Sežana “Oblika & Slika 2018”, ki je bila odprta v okviru festivala »SeFF 2018«, so predstavljena dela študentov in diplomantov s področij fotografije, videa in oblikovanja, ki pričajo o širini delovanja šole ter množici likovnih in prostorskih problemov, s katerimi se avtorji drznejo soočiti na poti do pridobitve strokovne izobrazbe v Sežani.

Fotografije: Andrej Kek

Fotografije: Marcel Repina in Ines Pahor

Vljudno vabljeni k ogledu!

Razstava je na ogled v galerijah Kosovelovega doma Sežana in bo na ogled do 2. 5. 2018, v skladu z urnikom delovanja Kosovelovega doma.

MobilityFEST

MobilityFEST je že tradicionalna prireditev namenjena predstavitvi mednarodnih mobilnosti dijakov, študentov, učiteljev in predavateljev, prostovoljcev in mladine.

torek, 17. 4. 2018, ob 18-ih vabljeni v MC Podlago vsi, ki vam ni težko pripraviti kovčka in se odpraviti na pot.

Na letošnjem MobilityFEST-u bodo z nami:

  • dijaki in profesorji partnerske šole iz Barcelosa,
  • mobilni dijaki gimnazije in ekonomske šole ŠC Srečka Kosovela Sežana (Turčija, Bolgarija, BIH),
  • mobilni predstavniki Višje strokovne šole,
  • gostujoča Erasmus+ predavatelja na Višji strokovni šoli Ivan Milchev in Sam White.

Se vidimo!

Gostujoče predavanje: Branko Lenart

Branko Lenart, mednarodno priznan fotograf, umetnik in predavatelj, se bo na festivalu SeFF predstavil s svojo novo monografijo »Hand:Work«. Predavanje bo v soboto, 7. 4. 2018, med 16.00 in 18.00 v konferenčni dvorani Inkubatorja Sežana.

Projekt Hand:Work (1975–2009) kot rezultat dolgoletnih umetniških procesov pomeni eno poglavitnih kontinuiranih celostnih umetniških del v opusu Branka Lenarta, ki na neposreden in akcijski način izkazuje svoje občutke ter poglede na svet okoli sebe.

Fotografije: Branko Lenart, Hand:Work

Branko Lenart se je rodil na Ptuju, že kot otrok pa je s starši emigriral v Avstrijo. Živi in dela v Gradcu in Piranu, tako da je veliko fotografskih projektov izvedel tudi v Sloveniji in bivši Jugoslaviji. Od leta 1970 prireja samostojne in sodeluje na skupinskih razstavah v Avstriji, Sloveniji in mednarodnem prostoru. Zapisal pa se je tudi kot odličen dolgoletni profesor fotografije v Grazu ter soustanovitelj in predsednik slovenskega društva Člen 7.

Njegova dela se nahajajo v številnih domačih in mednarodnih zbirkah, med drugim Albertina, Dunaj; Arhitekturni muzej, Ljubljana; Bibliothèque Nationale, Paris; Musée d’art et histoire, Fribourg; The Inge Morath Foundation, New York. Trenutno razstavlja v Galeriji Photon v Ljubljani, razstavo si lahko ogledate do 23. 3. 2018.

Več o avtorju.

 

Vabljeni na slavnostno podelitev diplom in odprtje razstave Oblika&Slika 2018

Vljudno vabljeni na slavnostno podelitev diplomskih listin VSŠ Sežana, v petek, 6. 4. 2018, ob 17.00, v Kosovelov dom Sežana. Inženirke ter inženirje fotografije in oblikovanja materialov bo nagovorila generalna direktorica Direktorata za srednje in višje šolstvo na MIZŠ, ga. Elvira Šušmelj. Po podelitvi vas vabimo k odprtju razstave študentskih izdelkov v galerijah Kosovelovega doma in ogledu filma Stekle lisice.  

Vabilo