dosežki

Menjava kamnitih stebrov v 200 let stari hiši v Logatcu

V štali najmanj 200 let stare domačije Pr Petrov na Brodu v Logatcu so to poletje zamenjali stare kamnite stebre, ki podpirajo obokan oziroma velban strop. Nove so ročno izklesali študentje 2. letnika Višje strokovne šole iz Sežane Jaka Modic, Jani Turk, Andraž Švara in na začetku tudi Izabela Furlan (mentorja Damjan Švara in Anton Marn), zamenjava pa je bila vse prej kot lahka.

Fotografije: Anja Sedej 

Poslušate lahko tudi prispevek na Prvem programu Radia Slovenija (tu).

 

Skulpturi diplomantk v novem sežanskem parku

V parku, ki ga občina ureja med stanovanjskimi bloki na Lenivcu, že dober teden stojita kipa, ki sta ju za svojo zaključno nalogo na sežanski višji šoli pod mentorstvom Damjana Švare izdelali Špela Zgonik in Urša Krašna. Sežanska občina je poskrbela za nakup velikih blokov kamna, iz katerih sta diplomantki ustvarili skulpturi v obliki roke in lune.

Preberite več v Primorskih novicah (tu). Foto parka: Petra Mezinec

Uspešni na SlovenijaSkills v kamnoseštvu

Ponovno smo osvojili naslov državnega prvaka v kamnoseštvu na tekmovanju SloveniaSkills. Državni prvak je postal Tilen Meglič, diplomant VSŠ Sežana. Drugo mesto je zasedel Rok Vidmar (SGGOŠ Ljubljana), tretji pa je bil Jaka Modic, študent VSŠ Sežana. Kot gost je na finalu SloveniaSkills sodeloval tudi kamnosek Dominik Gabelica iz Hrvaške, Klesarska škola Pučišća.

Vsem iskrene čestitke! Tilnu pa obilo uspeha na tekmovanju EuroSkills, ki bo septembra v Budimpešti.